Periscope за Android – предава „живо” видео

Periscope позволява предаване на мрежата на живо видео, заснето с камерата на мобилно устройство, и преглеждане на излъчвания от други потребители

Periscope позволява предаване в мрежата на живо видео, заснето с камерата на мобилно устройство, и преглеждане на излъчвания от други потребители

Приложението Periscope, създадено от Twitter за предаване на живо видео, вече е достъпно за потребителите на Android 4.4 и по-нови версии. По-рано този година Twitter пусна Periscope за iOS устройства от Apple.

Periscope позволява предаване на мрежата на живо видео, заснето с камерата на мобилно устройство, и преглеждане на излъчвания от други потребители. Приложението е разработвано в продължение на две години и вече е достъпно за сваляне безплатно в онлайн магазините App Store и Google Play.

Авторите могат да организират публични или частни видео-предавания, а „зрителите” да общуват с тях през чат, както и да отбелязват харесаните клипове.

Ако по време на гледане потребителят трябва да отговори на позвъняване или съобщение, то след това може да прегледа видеото на запис от момента на прекъсване. Записите се съхраняват на сървъра на доставчика в продължение на едно денонощие.

В допълнение, потребителите могат да се абонират за видео каналите на своите приятели, за да получават известия всеки път, когато е налично ново видео.

Даунлоуд: Periscope за Android; Periscope за iOS

Коментар