Адам Ледерер представя у нас видео игри от ново поколение

Дизайнерът Адам Ледерер създава уникална и ефектна атмосфера в игрите

Дизайнерът Адам Ледерер създава уникална и ефектна атмосфера в игрите

През юни у нас ще пристигне Адам Ледерер, програмист и дизайнер на базираната в Лос Анджелис гейминг компания thatgamecompаny. Нейните видеогри са първите с постоянни колекции в Музея за модерно изкуство в Ню Йорк и Смитсоновия музеен комплекс.

Откакто е създадена през 2006 г. като независимо американско студио, thatgamecompаny печели награди от Британската филмова и телевизионна академия и от Избора на създателите на видеоигри. Освен това компанията има номинация и за престижните награди „Грами”.

Игрите на thatgamecompany са новаторски и смели, но едновременно с това достъпни за масовата публика, защото се фокусират  изцяло върху емоциите на играчите.  Компанията използва интерактивността, за да накара хората да изпитват различни емоции.

Адам Ледерер се присъединява към екипа на thatgamecompany през 2012 г., след като завършва Университета Carnegie Mellon със специалност „Entertainment Technology”. За работата си на дизайнер той разказва, че негова основна цел е да създава уникална и ефектна атмосфера, която позволява на геймърите да усещат емоции, които не могат да бъдат вербализирани, чрез различни пространства и детайли от играта.

Ледерер ще участва в седмото издание на международния фестивал за дизайн и визуална култура One Design Week 2015 в Пловдив от 19 до 28 юни, който ще се проведе с подкрепата на Община Пловдив и Фондация Америка за България, съобщиха организаторите. Фестивалът се организира в подкрепа на „Пловдив – Европейска столица на културата 2019″.

В своята лекция на 27 юни в Дома на културата „Борис Христов” Адам Ледерер ще обърне специално внимание на потенциала на масовия пазар за интерактивни забавления.

Коментар