AMD ще освети Бродуей с огромен HD дисплей

Графика на AMD е в основната на един от най-вълнуващите проекти за видео-стени в света

Графика на AMD е в основната на един от най-вълнуващите проекти за видео-стени в света

AMD работи по една от най-големите и технологично най-модерни видео-стени в света, разположена на Таймс Скуеър в Ню Йорк – на Бродуей между 45- и 46-та улица.

Удивителните изображения, които ще се показват на огромния дисплей – 25 хиляди квадратни фута (2322,5 кв. метра!) с ултра-висока резолюция, съставен от почти 24 милиона пиксели – се управляват от професионални графични карти AMD FirePro.

Екранът, със система за възпроизвеждане, проектирана и управлявана от Diversified Media Group, е цяла повърхност, която покрива по дължина едно каре от града, с височина осем етажа.

За изображенията на дисплея се грижат три професионални графични карти AMD FirePro, използващи технологията AMD Eyefinity, като всяка карта движи 6 секции от дисплея с обща резолюция 10048×2368 пиксела. Работата на отделните секции на екрана е синхронизирана по графични карти и зони с помощта на модула FirePro S400.

AMD FirePro и архитектурата Graphics Core Next посрещат нуждите на широка гама приложения с изпълнение на огромен брой паралелни операции за един такт на компютъра. Тези операции се прилагат към милиарди многоъгълници всяка секунда и карат изображенията на една видео-стена да изглеждат реалистични за окото.

Коментар