LibreOffice – достъпен и като приложение за Android

LibreOffice Viewer за Android дава възможност за преглеждане на документи във вида, познат от десктоп версията

LibreOffice Viewer за Android позволява преглеждане на ODF документи

Безплатният офис  пакет с отворен код LibreOffice вече е достъпен и като „нейтив” приложение за Android, с помощта на което потребителите могат да разглеждат ODF документи.

Приложението може да се инсталира напълно безплатно от онлайн каталога Google Play Store, съобщи Document Foundation – организацията, която развива и поддържа проекта.

Освен преглеждане на документи LibreOffice Viewer предлага и базови възможности за редактиране, например модификация на думи в съществуващ параграф или промяна на стила на шрифта в удебелен или курсив.

Редактирането все още е експериментална характеристика, която може да се разреши отделно в настройките. Разработчикът предупреждава, че в момента тази функционалност не е достатъчно стабилна, за да се прилага в отговорни задачи.

LibreOffice Viewer използва същия „енджин” като десктоп версиите на пакета за Windows, OS X и Linux. В комбинация с нов „фронт-енд”, базиран на Firefox за Android, четенето на документи е подобно на това в добре познатия LibreOffice за десктопи.

Даунлоуд: LibreOffice Viewer за Android

Коментар