Човекът виждал всъщност бъдещето

Любопитно откритие направиха учени от института Rensselaer. Това, което виждат хората, всъщност е бъдещето, твърдят изследователите.
За да попадне от очите в мозъка, на визуалната информация й е необходимо време от порядъка на една десета от секундата. Логично би било да се предположи, че човек вижда това, което се е случило една десета от секундата назад във времето. Но изследванията показват, че възприеманата от хората информация е актуалната точно към дадения момент.
Изводът на учените от Rensselaer означава, че човек всъщност е ясновидец и именно това му позволява да възприема околния свят в реално време.
Изследователят Марк Чангизи посочва в своята разработка 50 вида визуални илюзии, когато мозъкът се опитва да предвиди какво ще се случи. Макар и да става въпрос за една десета от секундата, тази възможност на хората граничи със свръхестественото.

по темата: „Човекът виждал всъщност бъдещето”

добавете коментар...

  1. Jack

    Поредната научна бомба. А мозъкът може да ускорява, да забявя времето и да пътува през него, нали? И тези са учени..
    Въпреки, че нервните импулси пътуват много по-бавно от електрическите (такъв е механизмът просто, въпреки, че при процеса се генерират и електроимпулси) дори и за изминава метър за 0.1 сек., разстоянието от окото до мозъке не е колото от палеца на крака до мозъка. Вярно е, че сумарната дължина на нервните влакна се измерва в десетки хиляди километри, но това не означава че един импулс пътува толкова.

  2. некой си

    Еее не! Тия ме разсмяха за цял ден 🙂

Коментар