Samsung подготвя уголeмен Galaxy S6 Plus

Извитият фаблет Galaxy S6 Edge скоро ще се сдобие с уголемена версия

Извитият фаблет Galaxy S6 Edge скоро ще се сдобие с уголемена версия

В близките седмици Samsung ще представи фаблета Galaxy S6 Plus, който се явява уголeмена версия на извития Galaxy S6 Edge, съобщи сайтът SamMobile, позовавайки се на източници от корейската компания.

Galaxy S6 Plus с предполагаема маркировка SM-G928 ще има извит от двете страни дисплей с диагонал 5,4 или 5,5 инча, изпълнен по технология Super AMOLED. Подобен модел ще конкурира флагмана на Apple – iPhone 6 Plus, който е 5,5-инчов.

За намерението на Samsung да конкурира именно епълския фаблет свидетелства и сходството в имената на двете устройства – Galaxy S6 Plus и iPhone 6 Plus.

Предполага се, че моделът ще разчита на 6-ядрен процесор Snapdragon 808. Сред останалите характеристики са 16-магапикселова основна камера и предна камера с резолюция 5MP, както и вградена флаш памет с обем 32GB.

За сравнение, Galaxy S6 Edge има 5,1-инчов екран и 8-ядрен чипсет Exynos 7420 (два процесора по четири ядра, работещи „на смени”, в зависимост от натоварването). Цената на уголемения модел Galaxy S6 Plus засега не е известна.

Коментар