Безплатната Windows 10 ще може да се преинсталира

Габриел Аул уверява, че след като веднъж са обновили компютрите си безплатно до Windows 10, потребителите могат да извършат чисто преинсталиране на системата

Габриел Аул уверява, че след като веднъж са обновили компютрите си безплатно до Windows 10, потребителите могат да извършат чисто преинсталиране на системата

От края на юли всички легални потребители на Windows 7 и Windows 8.1 ще могат безплатно да обновят системите си до версия 10 на операционната система в продължение на една година. Възниква обаче въпросът: „Ще може ли след това Windows 10 да се преинсталира от нулата?”.

Microsoft даде официален отговор на този въпрос чрез публикация в Twitter на Габриел Аул, мениджър на програмата Windows Insider. Той уверява, че след като веднъж са обновили компютрите си безплатно до Windows 10, потребителите могат да извършат чисто преинсталиране на системата на същото устройство, по всяко време.

Така Microsoft разсея опасенията на много потребители, че при нужда от преинсталиране на операционната система, ще им се наложи да първо да възстановят предишната си версия и след това отново да направят обновление до Windows 10.

Коментари по темата: „Безплатната Windows 10 ще може да се преинсталира”

добавете коментар...

  1. nikolai angelov

    как мога даси истарилам windows10

  2. a

    Дано да върнат Аеро интерфейса че сегашния е много грозен! Или поне да направят да може да се избира. Win 7 е с добър интерфейс и изведнъж решиха че бил остарял, само за да си налагат квадратите от мобилната грозотия.

  3. harry

    dreme mi na
    patoka

  4. Емко

    Аз.

  5. охльов

    So, who cares?

  6. uff

    Ако си купиш един Windows, ще си го купил. А когато ти го дават безплатно, при активирането, системата ти сканира хардуера (процесора) и следващия път го разпозвана при повторна активация. А купения Win си има продуктов ключ, който при смяна на компютъра, е важно да не се вижда на две устройства едновременно към момента на новата активация

  7. Иван

    Аха – на същото устройство – значи ако си закупя един Уиндоус и си сменя компютъра трябва отново да си го купя?!? Явно никой не се отказва от безумната си печалба….

Коментар