Добавяне на подпис в имейла на MS Outlook

Автоматичното подписване на имейлите е полезна възможност, която придава стил и спестява време. Задаването на подобна функция в приложението за електронна поща Microsoft Outlook е елементарно, но много потребители не се възползват от него, по едни или други причини. Ако все още не сте намерили време да разучите процедурата, ето какво е необходимо да направите:
1. Отворете Microsoft Outlook (следващите инструкции са на базата на Outlook 2003 и могат да се различават малко от други версии на програмата).
2. От лентата с инструменти кликнете "Tools," след което изберете "Options" от падащото меню.

3. На екрана ще се появи прозорецът "Options" с поредица от табулатори в горната част. Изберете табулатора "Mail Format".
От него можете да променяте формат на съобщението (Message Format), стилове, цветове, фонове и шрифтове (Stationery and Fonts) и подписи (Signatures). Ако не желаете да променяте форматa и оформлението на съобщението, преминете към създаването на подпис (долната част на табулатора Mail Format). Ако имате повече от един имейл акаунт, изберете този, към който желаете да добавите подписа си.
4. Натиснете бутона "Signatures…". Това ще отвори нов прозорец "Create Signature", където можете да започнете да разработвате вашия нов подпис за бъдещите ви имейли. От този прозорец натиснете бутона "New…".
5. Ще се отвори прозорец "Create New Signature". Тук можете да дадете име на новия подпис или да вмъкнете шаблон от файл, който да използвате за подпис. Ако не искате да усложнявате твърде много процедурата, кликнете върху кръга до опцията "Start with a blank signature"
6. Ще се появи нов прозорец "Edit Signature". В този момент сте готови да напишете новия си подпис в празната бяла кутия. Имате възможност да смените шрифта или стила на параграфа. След като завършите оформлението, натиснете „ОK“ и този подпис ще бъде добавен в горната част на всички НОВИ изходящи съобщения, в зависимост от това, къде поставяте текста на вашия имейл. Ако искате вашият подпис да се добавя и към върнати (REPLIES)и препратени (FORWARDS) съобщения, просто изберете името, под което е записан подписът, от списъка в долната част на прозореца на табулатора "Mail Format".

Коментар