Подозират Китай за мащабна хакерска атака срещу САЩ

Китайски хакери са извършили може би най-голямата досега кибер атака срещу САЩ

Китайски хакери са извършили може би най-голямата досега кибер атака срещу САЩ

Личните данни на 4 милиона правителствени служители на САЩ са били хакнати, предаде БТА, позовавайки се на Франс прес и други източници.

Кибератаката е разкрита през април от Бюрото по управление на персонала, което отговаря за подбора на сътрудниците на федералните министерства и ведомства и предоставянето им на достъп до поверителна информация.

Според Вашингтон пост, който цитира пожелали анонимност американски официални лица, компютърната атака е извършена през декември от китайски хакери. ФБР съобщава, че разследва кибератаката.

Според пожелал анонимност сътрудник на конгресмен, хакнати са данни, които се съхранявали в Бюрото по управление на персонала и в министерството на вътрешните работи.

Според друг американски официален представител, хакерската атака би могла потенциално да е засегнала всяко федерално ведомство. Несъмнено това е най-мащабната досега кибер атака срещу американските правителствени служби.

Коментари по темата: „Подозират Китай за мащабна хакерска атака срещу САЩ”

добавете коментар...

  1. Saevar

    дали им се пада така или не незнам ама админите не са си свършили добре работата щом са докопали инфото, вси4ко трябва да е криптирано а не да стои ей така в чист текст както споменаха по новините някои западни агенции.

  2. АЗ

    ТАКА ИМ СЕ ПАДА

Коментар