Acer подготвя трансформър Aspire Switch 10V с Cherry Trail

Aspire Switch 10V е устройство, което се преобразува от таблет в ноутбук и обратно

Aspire Switch 10V е устройство, което се преобразува от таблет в ноутбук и обратно

Acer ще попълни линията си от трансформъри (устройства, които се превръщат от таблет в ноутбук и обратно) с нов модел Aspire Switch 10V. Компютърът стъпва на платформа Intel Cherry Trail, която включва 14-нанометров процесор Atom x5-Z8300 с четири ядра и графичен контролер Intel HD Graphics.

Процесорът работи на номинална тактова честота 1,44 GHz с възможност за увеличениe до 1,84 GHz. Консумацията на енергия от чипа не превишава 2 вата.

Aspire Switch 10V предоставя дисплей с диагонал 10,1 инча и резолюция FullHD 1920х1080 пиксела, съобщава Notebook Italia. Налични са две камери – задна и предна, но резолюцията им не се уточнява.

Трансформърът ще излезе в няколко модификации, като базовият модел има 2GB оперативна памет и 32GB вградена флаш памет. Aspire Switch 10V може да се превърне в ноутбук чрез присъединяване на док станция с клавиатура. Предвидени са интерфейси Micro-USB, microHDMI и USB 3.0.

Продажбите на трансформъра се очаква да започнат през втората половина на годината. Устройството ще работи под управление на операционна система Windows 10, но цената все още не е известна.

Коментар