OS X El Capitan подобрява общуването с потребителя

Приложенията в El Capitan стартират 1,4 пъти по-бързо, отколкото в предишните версии на OS X

Приложенията в El Capitan стартират 1,4 пъти по-бързо, отколкото в предишните версии на OS X

Новата версия на епълската десктоп платформа OS X се нарича El Capitan, стана ясно на конференцията за разработчици WWDC 2015. Системата предлага по-висока производителност и подобрено взаимодействие с потребителите.

Едно от интересните нововъведения е нагледната визуализация на това в кой таб на браузъра Safari се възпроизвежда звук. Интересна е също възможността за разширено управление с помощта на жестове.

Spotlight търсенето пък вече разбира „човешки” език – така например, можете да поискате от пощенския клиент да показва писмата от конкретен потребител, които са останали без отговор. Apple e включила в El Capitan и една отдавна желана от потребителите функция – възможността за удобна работа с две приложения, които се показват едновременно на един екран.

Приложенията в El Capitan стартират 1,4 пъти по-бързо, отколкото в предишните версии на OS X, твърди Apple. Освен това е подобрена енергийната ефективност на системата, благодарение на което лаптопите издържат по-дълго на батерия.

Финалната версия на OS X El Capitan ще стане достъпна за потребителите тази есен. По-рано, през юли, се очаква публична бета версия, а разработчиците могат да изтеглят El Capitan още сега.

Коментар