Avast планира IPO и покупка на активи

Avast планира IPO и покупка на активи

Avast възнамерява да излезе на борсата, обяви CEO-то Винсънт Стеклър

Разработчикът на антивируси Avast Software разглежда възможността да излезе на борсата и да купи активи от други компании, става ясно от интервю на изпълнителния директор Винсент Стеклър за Уол Стрийт Джърнъл.

По думите на CEO-то, Avast планира първично публично предлагане на акции (IPO) в САЩ или Европа. Засега обаче няма информация кога ще се състои IPO-то и какви са очакванията на компанията за това какъв обем инвестиции иска да привлече.

Avast предлага безплатен и платен софтуер за защита на домашни и корпоративни компютри и мобилни устройства от вируси и други заплахи. През миналата година броят на потребителите й нарасна с 30 млн., достигайки внушителните 230 млн. Твърди се, че антивирусът на Avast е инсталиран на 30% от потребителските компютри в света, като най-голямо е търсенето на продукта в САЩ, Европа и Латинска Америка.

Приходите на Avast за миналата година възлизат на 217 млн. долара, което е ръст от  51%, в сравнение с 2013 г. Печалбата на компанията (EBITDA) е 154 млн. долара. Тази година Avast очаква приходи в размер на 300 млн. долара.

Коментари по темата: „Avast планира IPO и покупка на активи”

добавете коментар...

  1. fg

    2 години подред отрицателен собствен капитал – дължи повече отколкото и са активите
    ама не фалира ?
    пирамида ?

    Total Equity -31.02
    -42.56
    11.27
    4.11

    “https://www.google.com/finance?q=NASDAQ:AVST&fstype=ii”

  2. XxX

    Съвременната икономика – базирана на предсказания, страхове, акции, измишльотини, потенциали, а не какво е днес и сега. По официални данни, над 91% от потребителите на Avast ползват изцяло безплатни услуги, т.е. с нищо не допринасят като пари и усилия. И въпреки това, тази фирма има много пари, пари се инвестират в нея, само и единствено защото тя има потенциал и защото има някакви си над 200 млн. потребители, клиенти на СПАМ, потенциална бот мрежа, ad-мрежа, но нищо реално, нищо, което да произвежда и създава нещо физически, само някакъв си потенциал от нищо не плащащи клиенти. Същото е и с Фейсбук и всики други глупави фирми.

  3. avast

    “https://www.google.com/finance?q=NASDAQ:AVST&fstype=ii”

  4. avast

    “http://www.nasdaq.com/markets/ipos/filing.ashx?filingid=7928554”

Коментар