Apple готви приложение за преход от Android към iOS

Apple иска да привлече потребители на Android с помощта на специално приложение за преход към iOS

Apple иска да привлече потребители на Android с помощта на специално приложение за преход към собствената й платформа iOS

Apple разработва приложение, което ще помогне на потребителите на Android да преминат към iOS. Продуктът се нарича Move to iOS и позволява лесно пренасяне в iPhone на информация като контакти, снимки, видео, съобщения, пощенски акаунти, данни от календара и дори фонови изображения.

В допълнение, Move to iOS помага при сваляне на безплатни аналози на Android програми от онлайн магазина Apple App Store. Информация за приложението се появи на уеб страницата, посветена на мобилната платформа iOS 9, която беше обявена на конференцията за разработчици WWDC 2015.

Очаква се Move to iOS да излезе през есента на настоящата година едновременно с iOS 9. Приложението ще бъде достъпно за платформи iOS и Android. Появата на подобен продукт свидетелства за това, че Apple прави всичко възможно, за да разшири своята аудитория, вкл. чрез приобщаване на потребители на конкурентни платформи.

Коментари по темата: „Apple готви приложение за преход от Android към iOS”

добавете коментар...

  1. :-)

    Освен това не е коректно да се пише Apple App Store. Всеки средно интелигентен човек знае, че App Store е магазина на Епъл , както Google Play e магазина на Google. Не ми се рови но мисля, че Епъл патентоваха името App Store.

  2. охльов

    “Появата на подобен продукт свидетелства за това, че Apple прави всичко възможно, за да разшири своята аудитория, вкл. чрез приобщаване на потребители на конкурентни платформи.” – Огромно откритие! Наистина сте гениални в проучванията си! Че кой не иска да спечели потребителите на конкурентите си?!?

Коментар