Intel се обръща към жените и малцинствата

Според Браян Крзанич, разнообразието и приобщаването на работното място има фундаментално значение за постигане бизнес резултати

Според Браян Крзанич, разнообразието и приобщаването на работното място има фундаментално значение за постигане бизнес резултати

Intel ще инвестира в технологични стартъпи, ръководени от жени и хора от слабо представените малцинства. За целта е създаден специален фонд Intel Capital Diversity Fund към глобалната инвестиционна организация Intel Capital, съобщи компанията.

Вече са факт и първите инвестиции на фонда в четири компании. Самият фонд възлиза на $125 милиона, като е най-големият по рода си и ще покрие широк кръг от иновативни индустрии.

„Нашата цел с този нов фонд е да подкрепим значително стартиращи технологични компании, отразяващи обществото, които в крайна сметка ще донесат ползи на Intel и по-широката икономика чрез своя успех”, коментира Браян Крзанич, главен изпълнителен директор на Intel.

По-рано тази година стартира инициативата „Intel Diversity in Technology”, която цели да насърчи разнообразието в Intel и в по-широк смисъл на технологичната индустрия.

Само 15% от компаниите, финансирани с рисков капитал в САЩ, имат жени в управленския си екип, според скорошния доклад на Babson College. Компании, които имат жени на позицията изпълнителен директор, получават само 3% от венчърния капитал.

По-малко от 1% са основателите на компании в Силициевата долина са от латино- и афроамерикански произход. Близо 100% от финансираните основатели са бели или от азиатски произход, според проучвания в индустрията.

Intel планира да осигури пълно представителство на жените и хората от малцинствата в своята работна сила в САЩ до 2020 г.

Коментари по темата: „Intel се обръща към жените и малцинствата”

добавете коментар...

  1. Муни

    Много практично разсъждават да научат ромите да обратват не само метал, а и чипове, платки, полупроводници, силиций, галий и други елементи.

    Много актуален проблем е електронния боклук – всяка година издигат цели планини с електронни отпадъци 🙂

Коментар