SAP кани студенти на уъркшоп в София

SAP CodeJam ще събере в София експерти и студенти в интерактивна сесия

SAP CodeJam ще събере в София експерти и студенти в интерактивна сесия

Развойното звено SAP Labs България организира съвместно със SAP University Alliances пореден уъркшоп в София за писане на код върху най-новите технологии на немската компания.

SAP CodeJam Sofia ще се проведe на 18 юни в офиса на SAP Labs България, като темата тази година е облачната платформа SAP HANA Cloud Platform.

Инициативата е насочена към студенти от български университети, които имат желание да опознаят иновативната облачна платформа. Те ще използват възможността да напишат приложение, което да качат директно в облака, като през цялото време ще могат да зададат своите въпроси към експерти от SAP и да разчитат на тяхното съдействие.

Събитието е част от серия успешни работилници в елитни университети в Полша, Словения, Сърбия и Унгария, като участници са били над 130 студенти от технически специалности, съобщиха от компанията. Ментори на тези събития бяха специалисти от SAP Labs България, които сега ще споделят знанията си и с българските студенти.

„SAP CodeJam няма състезателен характер и е единствено фокусирано върху технологии и „кодене” в най-чиста форма. В непринудена обстановка студентите могат да се учат и да обменят опит с колеги – експерти в областта на облачните технологии”, разказа Силвия Андреева, координатор на програмата SAP University Alliances в SAP Labs България.

Събитието е безплатно, но местата са ограничени и е необходима предварителна регистрация. Изискване към студентите, които имат желание да участват, е да притежават основни познания по Java и Eclipse.

Подобни събития помагат на младежите да са по-добре подготвени за своя професионален път и развитие в сферата на ИТ, посочи Радослав Николов, изпълнителен директор на SAP Labs България.

Коментар