„Умна” печка има камера, кантар и Wi-Fi

June Intelligent Oven изучава също така навиците на потребителите, базирайки се на храните, които те приготвят

June Intelligent Oven изучава навиците на потребителите, на базата на информацията за храните, които те приготвят

На пазара за битови уреди скоро ще се появи нов интересен продукт – умна печка June Intelligent Oven с вградени камера, кантар и Wi-Fi. Модерната хай-тек фурна вече е достъпна за предварителни поръчки на цена от 1495 долара.

Цялата предна врата на June представлява прозорец с интегриран сензорен панел. Този 15-инчов екран позволява лесно управление на процеса на приготвяне на храната.

Печката може да „приюти” едно пиле, до девет парчета хляб за печене или 6-килограмова пуйка. Двойна обемна конвекция и мигновено превключване на нагревателните елементи от въглеродни влакна позволяват да се приготвят бързо пържоли, кексове, препечени филийки и други ястия.

June е оборудвана с камера с висока резолюция, която определя типа на продуктите. Камерата може да съдейства коричките да станат по-хрупкави, а месото по-нежно.

Вграденият кантар мери теглото на продуктите и определя оптималното време за приготвянето на ястията. Специални сонди следят температурата вътре в продукта.

В печката са вградени и сензори, които събират най-различни данни, обработвани с помощта на технология CUDA от процесор Nvidia Tegra K1. Освен това June може да обновява софтуера си безжично през Wi-Fi.

Умната печка изучава също така навиците на потребителите, базирайки се на информация за храните, които те приготвят. Доставките на този иновативен продукт ще започнат през пролетта на 2016 г.

Коментар