Дик Костоло загуби шефското място в Twitter

Дик Костоло не успя да се задържи на поста CEO в Twitter, заради липсата на устойчив растеж

Дик Костоло не успя да се задържи на поста CEO в Twitter, заради липсата на устойчив растеж

Главният изпълнителен директор на Twitter Дик Костоло загуби поста си. До началото на юли временен CEO ще бъде Джак Дорси – съосновател на Twitter, съобщиха от социалната мрежа.

В момента Twitter търси постоянен заместник на Костоло, който в последните месеци се опита да защити позицията си в компанията, но очевидно безуспешно.

Все пак Костоло ще остане в борда на директорите на Twitter, а Дорси ще продължи да бъде CEO на Square – компания за мобилни плащания, също основана от него. По думите на Костоло, няма по-подходящ от Дорси в преходния за Twitter период.

Оставката на Костоло хвърля Twitter в допълнителен хаос, коментира CNET. Инвеститорите го приканваха да се оттегли, тъй като социалната мрежа изпитва трудности да постигне устойчив растеж и приходи.

Отчита се обаче и фактът, че за по-малко от пет години под ръководството на Дик Костоло Twitter израсна от компания за $3 млрд. до гигант, който струва в момента $23 млрд.

Акциите на Twitter поевтиняха с 35% от октомври миналата година досега. След вчерашната новина за оттеглянето на Дик Костоло ценните книжа на компанията поскъпнаха със 7%.

Коментар