Предлагат нова услуга за видео хостинг

Нова услуга за публикуване на видео материали въвежда хостинг компанията FColor.bg. Наречена VХостинг, услугата е достъпна с 4 от хостинг плановете на доставчика.
За използването й се заплаща еднократна лицензионна такса от 75 лв. С "Мулти сайт", един от хостинг плановете на FColor.bg, използването на услугата е изцяло безплатно.
VХостинг предлага възможност на собствениците на по-малки уеб сайтове да създадат собствена видео социална мрежа, без да натоварват уеб хостинг сметката си и без да са им необходими големи бюджети за софтуер или производство на видео материали.
Буквално за един ден собствениците на сайтове могат да направят своя социална видео мрежа, като разрешат и на други хора да поставят видео материали, като така създадат общност по интереси, споделиха от FColor.bg.
С новата услуга потребителите могат да поставят видео клипове в собствена видео библиотека, да ги подреждат в категории, да визуализират в отделни секции най-гледаните и най-новите видео материали и да привличат други ъплоудъри на видео.
Освен да поставят свои видео материали, потребителите могат да пишат коментари под всеки клип. Администраторът на видео сайта има контрол върху цялото съдържание и може да избира "Видео на деня", което да поставя на началната страница.
Системата има удобна опция за "споделяне", тоест за добавяне на видео материал в по-големите социални мрежи. Услугата има едно ограничение – видео файловете трябва да се вземат от YouTube. Но това, според FColor.bg, е предимство, тъй като потребителите познават YouTube, имат доверие на системата и могат да избират между милиони видео материали в нея. Освен това VХостниг изтегля видео материалите от YouTube и така спестява място в хостинг сметките на клиентите си.

Коментар