Интерут назначи холандец за мениджър на бизнеса си у нас

35-годишният холандец Марк Грегъри ще ръководи българския офис на телеком оператора Интерут (доскоро познат като Telecom Partners Network), собственик на широко разпространената мрежа за пренос на глас и данни в Европа. Той ще бъде и заместник регионален мениджър за Централна и Източна Европа на компанията.
Връзката на Грегъри с България започва още през 2003 г., когато той е мениджър нов бизнес в отдела за международно развитие на оператора на глас и данни – „Пантел” (сега „Инвител”). Първият му проект е създаване и управление на филиал на компанията у нас – „ПТБ” ЕАД. Марк отговаря за разширяването на международната мрежа към България (която свързва Варна, Бургас и София), за намиране на местни партньори и за стратегията за продажби. По-късно той ръководи и разширяването на мрежата към Турция, Гърция, Македония, Сърбия и Румъния (2005–2006г.).
От 1999 до 2003 г. Марк е изпратен от KPN (традиционен тип телеком оператор в Холандия) да работи на място в „Пантел”, където ръководи корпоративните финанси и бизнес анализи.
От октомври 2007 г. Марк е корпоративен финансов съветник у нас на HAL Investments – филиал за Европа на международната инвестиционна компания HAL Holding. Работи и по създаването и управлението на шведската пощенска и телекомуникационна агенция PTS Telecommunications.
Марк Грегъри има две магистърски степени – по бизнес икономика и по данъчна икономика – от университета в Гронинген, Североизточна Холандия. Владее 5 езика: холандски, немски, английски, унгарски и малко български.

Коментар