Кибер престъпността по-опасна от наркотиците

Незаконната дейност чрез интернет придобива застрашителни измерения. Кибер престъпленията вече са опасност номер в Канада, измествайки търговията с наркотици, показва ново изследване на асоциацията на полицейските служби в страната, цитирано от vnunet.com.
Половината от анкетираните канадци за признали, че поне един път в своя живот са се сблъсквали с една или друга форма на кибер престъпност. Само 30% от тях обаче са се обръщали към полицията.
Бумът в онлайн престъпността е регистриран още през 2002 година. Сега е много по-вероятно човек да стане жертва на незаконно действие в интернет, отколкото на улицата, твърдят от канадската асоциация на полицейските служби.
Дори не е необходимо жертвата на кибер престъпление да има компютър. Конфиденциалната информация за даден човек се съхранява на най-различни места, от които може да бъде открадната онлайн.
Полицейската асоциация планира да създаде специално звено за борба с кибер престъпленията – проблем, който придоби застрашителни мащаби в Канада.

Коментар