Отличиха проекта “иЦентрове” в Стокхолм

Българският ИТ проект „иЦентрове” получи диплома „Отличие при използването на информационните технологии” на световния конкурс „Предизвикателството на Стокхолм”, похвалиха се от Държавната агенция за информационни технологии и съобщения (ДАИТС).
„иЦентрове” се състезава с 2 000 участници, като се класира в най-оспорваната категория – „ИТ обучение”. Останалите раздели в конкурса тази година бяха „Публична администрация”, „Икономическо развитие”, „Култура”, „Здравеопазване” и „Околна среда”.
Представители на журито са определили проекта като впечатляващ със своя мащаб – не само по отношение разгърнатост на мрежата, но и по брой обучени. „иЦентрове” е бил и един от основните претенденти за наградата, твърдят от ДАИТС, но в крайна сметка първото място е за два проекта от развиващи се страни – Шри Ланка и Ямайка.
Красимир Симонски, заместник-председател на сдружение „иЦентрове” и заместник-председател на ДАИТС, получи диплома „Отличие при използването на информационните технологии” от Ърл Мардъл, председател на журито.

Коментар