Sony осигурява кинозвук с “невидими” говорители

Кинозвук, който пасва на качеството на картината на BRAVIA телевизорите Sony, но без видими високоговорители, обещават новите 5.1-канални съраунд системи на японската компания. BRAVIA Theatre RHT-G900 и RHT-G1500 прикриват всички усилватели и високоговорители, необходими за цялостно кинопреживяване, в стилна телевизионна стойка.

Нововъведението осигурява на потребителите пълна съраунд система, без да запълват дома си с тонколони и кабели, като е необходимо само да поставят своя BRAVIA телевизор на една от двете стойки и да подредят видеоизточниците – DVD или Blu-ray Disc плейъри, игрални конзоли, кабелен или сателитен приемник – на лавиците й.
Всички кабели са скрити, както и звуковият процесор, усилването и високоговорителите. Освен това системата се контролира с едно дистанционно управление, благодарение на технологията BRAVIA Sync.
Към системата може да се свърже и преносим музикален плейър с помощта на Digital Media Port и специалните адаптори за Walkman и други MP3 плейъри, както и мобилни телефони или Bluetooth и Wi-Fi продукти от рода на преносим компютър Vaio. Вградената система Portable Audio Enhancer подобрява качеството на звука на заглавията, съхранени на мобилните устройства.
Системата RHT-G900 включва скрита пълна 5.1-канална аудиосистема с обща мощност 470W, която използва технологията S-Force PRO Front Surround, за да пресъздаде обгръщащ кинозвук без високоговорители, разпръснати из цялото помещение. RHT-G900 е съвместима с най-новите 1080p Full HD плейъри и телевизори.
Интелигентният дизайн на събуфърите осигурява мощен бас, но тътенът на ниските честоти не минава през пода и стените, посочват от Sony. Предвиден е също нощен режим, който усилва диалога и намалява басите.
RHT-G900 предлага също избор от 11 режима за звуково поле и вграден УКВ тунер. Системата е проектирана за употреба с 40-46-инчовите BRAVIA телевизори.
RHT-G1500 предлага функциите на RHT-G900, но в по-големи размери, за да пасне на 46-52-инчовите BRAVIA телевизори.
Системите се очакват на българския пазар през юни.

Коментар