Решено: 20Gbps максимална скорост при 5G

Демонстрации на 5G услуги се очакват през февруари 2018 г. на Зимните олимпийски игри в Южна Корея

Демонстрации на 5G услуги се очакват през февруари 2018 г. на Зимните олимпийски игри в Южна Корея

Международният съюз по телекомуникации (ITU) разработи пътна карта за развитие на мобилните мрежи от пето поколение (5G), в рамките на програмата IMT-2020 – тя допълва IMT-2000 и IMT-Advanced, които служат като основа съответно на 3G и 4G.

Предстои да бъдат разработени подробни изисквания към техническите показатели на радиосистемите, а също така да бъдат определени критериите за оценка на кандидат-технологиите за радиоинтерфейси в състава на IMT-2020.

Очаква се първите комерсиални мрежи 5G да заработят през 2020 г. Вече е определена и максимална скорост на предаване на данни – 20 Gbps. Подобни мрежи ще направят възможни видео-услуги от ново поколение и иновативни приложения в реално време.

Капацитетът на 5G мрежите ще позволи обслужване на над милион устройства от категорията „интернет на нещата” (IoT) на площ от 1 квадратен километър със средна скорост над 100 Mbps.

Демонстрации на 5G услуги се очакват още през февруари 2018 г., по време на Зимните олимпийски игри в Пхьончхан, Южна Корея.

Коментари по темата: „Решено: 20Gbps максимална скорост при 5G”

добавете коментар...

  1. юлиян

    Сега вече кабелния интернет утива в историята…

Коментар