Новите лаптопи Satellite L са създадени за забавление

Новите лаптори от L серия идват с операционна система Windows 8.1 и възможност за безплатен ъпргрейд до Windows 10

Новите лаптори от L серия на Toshiba идват с операционна система Windows 8.1 и възможност за безплатен ъпргрейд до Windows 10

Европейското подразделение на Toshiba ще пусне на пазара през третото тримесечие нови 15,6-инчови лаптопи Satellite L50-C/L50D-C, както и 17,3-инчов Satellite L70-C от актуализираната L серия на компанията.

Моделите идват с операционна система Windows 8.1 (с възможност за безплатен ъпргрейд до Windows 10) и широк набор от функции за забавление. 15,6-инчовите модели ще се предлагат с голям избор от цветове, докато Satellite L70-C е изпълнен в светлозлатист цвят.

Актуализираната L серия лаптопи на Toshiba е проектирана за забавление с музика, филми и игри

Актуализираната L серия лаптопи на Toshiba е проектирана за забавление с музика, филми и игри

В сравнение със своите предшественици от 2014 г., новите лаптопи имат по-втален профил, като дебелината на Satellite L70-C е намалена с над 20%, което го прави най-тънкият представител на серията до момента. Всички модели идват с пълноразмерна клавиатура без рамка, а Satellite L70-C ще се предлага и с опция за клавиатура с подсветка.

Satellite L70-C и L50-C разчитат на процесори Intel Core до i5 и видеокарти до Nvidia GeForce 930M с технология Optimus и 2 GB VRAM. Моделът Satellite L50D-C е оборудван с 6-то поколение ускорени процесори AMD A10-8700P с видеокарта AMD Radeon R6 M340DX Dual Graphics, поддържаща 2GB VRAM.

15,6-инчовите модели Satellite L50-C/L50D-C ще се предлагат с голям избор от цветове

15,6-инчовите модели Satellite L50-C/L50D-C ще се предлагат с голям избор от цветове

Всички модели предлагат място за съхранение до 2TB (HDD), докато L50-C/L50D-C поддържа комбинация от ултра бърз SSD диск заедно с висококапацитивен твърд диск до 2TB или до 1TB хибриден SSHD.

Серията Satellite L е създадена за забавление с музика, филми и игри, като за целта са вградени високоговорители Onkyo и технология DTS Sound Enhancement. Предвиден е избор от резолюции на екрана между Full HD или HD за Satellite L50-C/L50D-C, докато Satellite L70-C идва с HD+ дисплей с опция за Full HD, налична на избрани модели.

Satellite L включва до четири USB порта, вкл. високоскоростен USB 3.0 и функция Sleep-and-Charge. Наличният HDMI порт при L50-C предлага поддръжка и на Ultra HD съдържание към съвместими телевизори. Технология за безжичен дисплей дава възможност за споделяне на информация на по-голям екран без кабели.

Новите лаптопи Satellite L50-C/L50D-C и L70-C ще бъдат налични в Европа от третото тримесечие на 2015 г., уточниха от японската компания. Цените за българския пазар все още не са обявени от производителя.

Коментар