Диктофон Olympus VP-10 записва и от джоба

Джобният режим е само един от няколко предвидени сценария за използване на Olympus VP-10

Джобният режим е само един от няколко предвидени сценария за използване на Olympus VP-10

Нов модел диктофон на японската компания Olympus може да записва качествено разговори, дори без да се изважда от джоба. За целта устройството използва технология Anti-Rustle, която елиминира шумовете, породени от допира на диктофона с дрехата.

Olympus VP-10 включва и редица други технологии, призвани да осигурят запис на качествен глас. Джобният режим е само един от няколко предвидени сценария за използване на устройството. Така например, налична е и функция за бързо включване, при която записът се активира с едно докосване на бутон, дори ако диктофонът е изключен.

Отличителна особеност на VP-10 е използването на стандартни батерии AAA за захранване. Предвидена е също възможност за презареждане на батерии през USB порт.

Стерео-микрофонът работи в честотен диапазон от 50Hz до 17KHz. Освен аудио-изход, диктофонът има и вграден говорител, както и 4GB памет за съхранение на записите.

Olympus VP-10 може да побере 1620 часа записи. Устройството има размери 127х17х17 мм и тегло 37 грама, цената му е 100 долара.

Коментар