Стажанти в Apple взимат по $7000 на месец

Да си стажант в Apple означава висок стандарт на живот, но и готовност за саможертви

Да си стажант в Apple означава висок стандарт на живот, но и готовност за саможертви

Apple не приема случайни хора на работа. Ако някой е получил този шанс, това означава, че неговите възможности са оценени по достойнство и заплащането е сериозно.

Дори стажантите в Apple са високо платени. Според публикация в Mashable.com, месечното им възнаграждение достига $7000, или $84 000 на година. За сравнение, средният годишен доход на американско семейство е $52800.

Бивш стажант в Купертино споделя, че корпорацията му е платила $2500 за непълен месец работа. Когато той е работил плътно всеки ден, месечното заплащане е било $5000.

Разбира се, службата в Apple изисква саможертви. На стажантите е забранено, например, да говорят за своята работа, нито да разказват за видяното и чутото зад стените на корпорацията.

Освен това работниците в един отдел не знаят с какво се занимават техните колеги в другите отдели. За редовите служители пък не са достъпни всички работни помещения в кампуса на Apple.

Възнагражденията на стажантите в други ИТ гиганти са съпоставими. Така например, в социалните мрежи Facebook и LinkedIn стажантите могат да си заработят до $6200 на месец.

Коментар