Toshiba лансира Satellite C40-C за деца и учащи

Satellite C40-C предоставя 14-инчов LED дисплей с резолюция 1366х768 пиксела

Satellite C40-C предоставя 14-инчов LED дисплей с резолюция 1366х768 пиксела

Toshiba пуска на европейския пазар достъпен 14-инчов лаптоп Satellite C40-C, който e подходящ за ползване като второ устройство в дома или първи компютър за деца и учащи.

Satellite C40-C идва с включено OneDrive място за съхранение в облака, което позволява автоматично запазване и синхронизиране на файловете и достъп до тях от широк набор от устройства.

Лаптопът ще се предлага с предварително инсталирана операционна система Windows 8.1, с възможност за безплатен ъпгрейд до Windows 10, когато бъде налична. Предвидени са система с двоен микрофон и бутон за бърз достъп на клавиатурата за още по-лесно използване на гласовия асистент Cortana.

Satellite C40-C има изчистен дизайн и здраво шаси с матовочерно покритие

Satellite C40-C има изчистен дизайн и здраво шаси с матовочерно покритие

Satellite C40-C разчита на двуядрен процесор Intel Celeron с технология Intel Burst Technology 2.0, която автоматично  осигурява повече изчислителна мощност при изпълнение на по-тежките задачи. 14-инчовият LED дисплей поддържа резолюция 1366х768 пиксела.

Моделът разполага с 2 GB оперативна памет DDR3L и 32GB eMMC флаш памет. Това пространство за съхранение може да бъде увеличено със слот за 2 в 1 SD/MMC карти памет, който поддържа високоскоростен UHS-I стандарт.

HDMI и три USB порта осигуряват свързване към други устройства. Налични са също безжични Wi-Fi и Bluetooth модули. Батерията обезпечава до повече от 6 часа автономна работа, по информация от производителя.

Satellite C40-C има изчистен дизайн и здраво шаси с матовочерно покритие и клавиатура без рамка. Технология за елиминиране на движенията на дланта предотвратява нежеланите докосвания на ръката по време на работа с тъчпада или клавиатурата и остава чувствителна единствено към движенията на пръстите.

Серията Toshiba C40-C ще е налична в Европа и България през третото тримесечие на 2015 г. Цените все още не са обявени от японската компания.

Коментар