B246HQLBymdr – монитор за офиса с невероятен контраст

acer_B246HQLBymdr_1

Когато човек избира монитор за сериозна и продължителна работа, той държи екранът пред него  да е удобен, да щади очите му, да възпроизвежда картината прецизно, а цветовете – точно. За работещия човек, който си изкарва хляба с компютър, Acer B246HQLBymdr е идеалният монитор –  достъпен и с високо качество.

Дизайн и удобства

Обгърнат в рамка в маслено-графитен сив цвят, Acer B246HQLBymdr тежи 3,17 кг. С ширина от 56,4 см, височина от 33,2 и видима част на дисплея с размери 52х29,3 см е очевидно, че този монитор работи във формат 16:9. Диагоналът има дължина 59,8 мм, което прави 23,6 инча.

acer_B246HQLBymdr_12

Масивна поставка с размер 26,6х22 см, в която влиза високо „краче”, поддържа монитора в позиция, удобна за работа. Най-високата точка на крачето е на 39,5 см над работната повърхност.

Благодарение на релсов механизъм, височината на монитора може да се регулира лесно. Носачът се приплъзва по вертикални релси с дължина 15 см. Това е повече от средното разстояние на корекция, характерно за този клас монитори, което е 13 см.

В най-ниската позиция мониторът застава така, че горният ръб е на височина 39 см от повърхността (бюро, маса), а долният ръб е на едва 5,5 см от повърхността. В най-високата точка на поддръжка пък горният ръб на монитора се озовава на 54 см над повърхността, а долният – на 20,5 см.

acer_B246HQLBymdr_5

Първите потребители на този модел монитор съобщават, че системата за настройване на височината на дисплея работи отлично и позволява на всеки да вдигне екрана на такава височина, която му е най-удобна за работа.

Корекция на позицията е възможна и във вид на завъртане около оста на носещия „крак”. Той може да се завърта на 70 градуса наляво и 70 градуса надясно.

acer_B246HQLBymdr_4

Самото тяло на монитора се накланя нагоре и надолу. Наклонът може да бъде от -5 градуса надолу до +35 градуса нагоре.

Матрица, резолюция, цветове

Със своята IPS матрица и LED подсветка, Acer B246HQLBymdr обещава енергийна ефективност и качествени, ярки цветове, които не уморяват очите. Още едно ключово предимство на IPS (In Plane Switching) технологията е широкият зрителен ъгъл.

acer_B246HQLBymdr_2

При гледане под страничен ъгъл картината се вижда качествено при 178 градуса във височина и също толкова при хоризонтално изместване, благодарение на съвременната IPS технология, която подобрява значително качеството на картината и отстранява някои недостатъци на течнокристалните панели – например т.нар. нематичност.

Това е един превъзходен Full HD монитор с резолюция 1920х1080 пиксела и 16,7 милиона цвята. Контрастното му число е 100 000 000 : 1, с което е абсолютен лидер на пазара – пет пъти повече от най-често срещания динамичен контраст от 20 000 000:1. Може да се каже и, че това е най-доброто контрастно число от всички LED дисплеи с подобен размер. С такъв динамичен контраст на този модел могат да съперничат само два други монитора и те са също на Acer.

acer_B246HQLBymdr_8

Времето за реакция е 6 милисекунди, което може и да не е много добър показател за играене на компютърни игри (макар да е известно, че с такава скорост на реакция мониторите са способни да показват динамично видео и игри без дразнещо размазване), но за професионална работа е повече от отлично.

Специална грижа за очите

Много важно предимство на Acer B246HQLBymdr е наличието на специална технология за защита на очите от вредната синя светлина. Това е филтърът Acer Blue Light Filter Pro, който измества пика на синята светлина на LED панела от нормалните 444 нм към 460-470 нм. За целта се използват жълти фосфори, които ефективно филтрират вредната синя светлина. Резултатът е по-добро качество на изображението, без влошаване на точността на цветовете и яркостта.

Интерфейси

На панела с комуникационни портове открихме един DVI и един VGA порт, заедно с този за захранващия кабел и жак за слушалки. Ако има една сериозна забележка към този прекрасен монитор за интензивна работа, то е липсата на HDMI порт.

acer_B246HQLBymdr_6

Факт е, че липсва и USB порт, но това не е толкова голям проблем. Впечатляващо е, че окомплектовката на монитора идва с огромен брой кабели за свързване с друга техника: DVI, VGA, два вида захранващи кабели и един аудио-кабел.

Звук и видео

За разлика от други LED екрани с подобен размер, моделът на Acer има вградени колонки с доста качествен звук. Поддържаната резолюция за показване на видео е 1920×1080 пиксела.

Acer B246HQLBymdr няма вградена камера, което може да не се хареса на потребители, чиито бизнес предполага комуникации чрез видеоконферентни връзки.

Acer_Reliability_Logo_BGЕнергийна ефективност

Както стана дума, използването на LED технология осигурява значителна енергийна ефективност. Консумацията на енергия в режим на активна работа на този монитор е 17,27 вата. В пасивен режим (Sleep Mode) консумацията е 0,24 вата. Мониторът е носител на EPEAT Gold сертификат по едноименната екологичен рейтингова система.

Резюме

Достъпен и готов да отговори на потребностите на ежедневно работещия човек, професионален и гъвкав, Acer B246HQLBymdr е идеален монитор за употреба в офис-среда, в библиотеки и лаборатории. Подобно на другите модели от серията B6 на Acer, и този монитор осигурява динамични и енергизиращи визуални образи, благодарение на високата си резолюция и жизнените си цветове.

Acer B246HQLBymdr е продукт, включен в програмата Acer Reliability Promise. Купувайки този модел, бизнес потребителите защитават на 100% своята инвестиция. В случай на повреда през първата година на експлоатация, Acer поема ангажимент да възстанови на клиента цялата заплатена за устройството сума, като същевременно ремонтира и върне монитора на неговия собственик.

Мария Малцева

Мария Малцева

Коментар