Чакаме на опашка за посещение в сайт

Ако имате търпение да получите електронния билет, MostExclusiveWebsite.com ще ви накара да се почувствате специални и важни

Ако имате търпение да получите електронния билет, MostExclusiveWebsite.com ще ви накара да се почувствате специални и важни

Уеб дизайнер на име Джъстин Фоли създаде най-ексклузивния сайт в света. На неговата необикновена уеб страница може да пребивава в даден момент само един потребител, като времето за престой също е ограничено.

Идеята на MostExclusiveWebsite.com е да ви накара да се почувствате специални и важни. В подкрепа на това внушение, достъпът до сайта става само с електронен билет, който осигурява посещение за една минута.

Съдържанието на сайта няма определена специфика. Така например, щастливият посетител може да види снимка на котка.

Сайтът, колкото и прост да изглежда като замисъл, вече се радва на засилен интерес от големите медии. Вашингтон пост направи интервю с неговия създател, в което той разказва как е възникнала идеята:

„Интернет беше създаден като отворена и достъпна мрежа. Помислих си: защо да не направя сайт, който противорчи на всички основополагащи принципи на интернет?”.

Замисълът на Джъстин Фоли сработва. Само за един ден – във вторник тази седмица – над 300 хиляди души са се опитали да посетят сайта, но щастието се е усмихнало едва на 55 хиляди от тях.

Някои посетители съобщават, че им се е наложило да чакат 8 часа на опашка, за да посетят сайта. Фоли бил помолен да направи изключение, като пусне в сайта всички желаещи, но той останал непреклонен. „Ако обаче президентът Обама ми позвъни и поиска изключение, ще се съглася”, споделя дизайнерът.

Коментар