Microsoft се отказва от Silverlight в браузъра Edge

Новият браузър Edge няма да поддържа технологията Silverlight, съобщи Microsoft

Новият браузър Edge няма да поддържа технологията Silverlight, съобщи Microsoft

Microsoft няма да поддържа технологията Silverlight в новия си браузър Edge. Отказът преди това от ActiveX предполага изоставяне в Edge и на фирмената технология Silverlight, която се явява аналог на Adobe Flash, съобщи официалният блог на компанията.

В началото на май тази година Microsoft съобщи, че Edge няма да поддържа ActiveX, Vector Markup Language (VML), VBScript и редица други технологии. Вместо тях компанията ще заложи на по-перспективни и надеждни технологии на базата на стандарта HTML5.

Microsoft поясни, че вече няма особена необходимост от ActiveX, заради настъпването на ерата на HTML5, който позволява създаване на взаимозаменяем код за различните браузъри. Компонентите за управление на ActiveX представляват малки програми, често наричани надстройки, които разширяват функциите на уеб страниците, поддържайки анимация.

„Ще продължим да поддържаме самата технология Silverlight, вкл. в други продукти, но не и в браузъра Edge. Silverlight ще остане също така в браузъра Internet Explorer 11, така че при необходимост, потребителите могат да ползват технологията при работа с Windows 10”, пояснява Microsoft.

Коментари по темата: „Microsoft се отказва от Silverlight в браузъра Edge”

добавете коментар...

  1. LUDLUD

    Spartan беше кодовото му име отдавна се знаеше, че финалната версия няма да е с това име.

  2. Капой

    Че какъв е тоя бараузър Edge, нали се казваше Spartan?

Коментар