Android One ще стане по-голям, с повече памет

Освен онлайн, масовият смартфон Android One вече ще се продава и по други канали

Освен онлайн, масовият смартфон Android One вече ще се продава и по други канали

Масовият смартфон Android One, лансиран от Google и индийски партньори в рамките на едноименната програма, ще се сдобие с по-голям екран и повече памет. Целта е да се даде тласък на продажбите, след като първият модел все още не е достигнал до 1 милион потребители.

Според публикация в EconomicTimes, новият модел на Android One ще има 5-инчов екран и 2GB оперативна памет. Устройството ще струва около 190 долара на пазара в Индия, спрямо 115 долара за неговия предшественик, който е 4,5-инчов, с 1GB оперативна памет.

Скромните продажби на Android One се обясняват с отсъствието на смартфона в ритейл канала и липсата на рекламна поддръжка. Ето защо Google планира да похарчи около 10-15 милиона долара за маркетингови програми, свързани с проекта, а новите смартфони ще се продават не само чрез онлайн магазините, но и чрез каналите за търговия на дребно.

Подобреният модел ще стъпи на неназована хардуерна платформа от MediaTek. Партньор на Google в налагането на новия Android One ще бъде компанията Lava. Засега няма информация кога устройството ще излезе на пазара.

Коментар