Принтер на Xerox печата А3, но има размери на А4

Принтер на Xerox печата А3, но има размери на А4
Мрежовият DocuPrint 255 бълва до 50 000 страници на месец 
10/08/2006
Нов мрежов принтер на Xerox поддържа формат А3, като заема място за устройство с А4 размери. Моделът DocuPrint 255 е предназначен за малки и средни работни групи, уточняват от българския офис на компанията.
Принтерът предлага функции, характерни за по-високите класове техника, твръдят от производителя. Редица иновации в DocuPrint 255 допринасят за ефективната и икономична работавофиса: бързо отпечатване, електронно сортиране на документите, режим за спестяване на тонер, енергоспестяване и лесно управление в мрежа.
DocuPrint 255 печата документи с формат до A3, но е достатъчно компактен (50,5 х 37,6 х 39,0 см) и заема място на А4 принтер. С него се възпроизвеждат много качествено диаграмии графики, с най-дребните детайли, при максимална резолюция 1200×1200 dpi, без снижаване скоростта на печат. Оперативната памет от 64MB, която може да бъде разширена до 320 MB, позволява бързо обработване на големи документи.
Максималната вместимост от 1800 страници осигурява непрекъснато принтиране продължително време. Една от най-интересните характеристики на DocuPrint 255 е управлението на хартията. В универсалните тави могат да се поставят хартии, пликове и други носители с различен размер, тегло и нестандартни формати, като се спестява ръчното подаване на всеки отделен носител.
Икономичният режим на тонера намалява неговия разход с над 30 процента, твърдят от Xerox.При включване на принтера са необходими 18 секунди за достигане на пълна готовност. Времето за отпечатване на първата страница е 5,6 секунди, при скорост до 25 страници А4 на минута и изключително висок месечен обем от 50 000 разпечатки.
Като допълнителна опция към принтера се предлага модул за двустранно печатане. DocuPrint 255 е оборудван със система за поддръжка на мрежа от рода 10/100BaseT, като клиентите не доплащат за допълнително устройство за връзка на принтера в локална мрежа.
Принтерът поддържа ограничаване по IP адрес на достъпа на групи или индивидуални потребители. Защитава конфиденциални документи чрез съхраняването им на хард-диска до момент, в който потребителят желае да ги отвори и отпечата с помощта на парола. Друга интересна възможнот е уведомяване по електронна поща за смяна на тонера или изчерпване на хартията.  
DocuPrint 255 се предлага на нашия пазар чрез дистрибуторската мрежа на Xerox на цена 860 евро без ДДС.

Коментар