Xerox показа бърза широкоформатна машина

Една от най-бързите системи за производство на инженерни планове, топографски и въздушни карти, машинни и архитектурни чертежи демонстрираха пред българските потребители експерти от Xerox и премиум партньора на компанията – Интелинет България.
Моделът Xerox 6204 е подходящ за потребители, които се пренасочват от аналогов към цифров печат, както и за тези, които за първи път навлизат в областта на широкоформатния печат. Машината намира приложение в архитектурни, инженерни и строителни компании.
“Българският пазар на широкоформатен печат е силно динамичен и все по-бързо ще нараства, вследствие на бума в строителството и реализацията на инфраструктурни проекти в страната”, каза Юлиан Григоров, генерален мениджър на Xerox България.
Устройството Xerox 6204 се предлага в три разновидности: принтер, принтер-копир и принтер-копир-мрежов скенер. Машината позволява сканиране в мрежа и предлага опция за цветно сканиране, която е удобна при архивиране на цветни чертежи.
„Отзивите от страна на клиентите ни, които вече използват това устройство, са много добри”, посочи Бойко Панов, управляващ директор на Интелинет България, която освен премиум партньор на Xerox е и оторизиран сервизен център на Dell.
По време на демонстрацията сервизен специалист от Интелинет показа как машината сканира и разпечатва в пълен формат вече пожълтял и на места скъсан оригинален чертеж отпреди няколко десетки години. 
Xerox 6204 поддържа скорост от четири изображения формат А1 на минута, като тя може да достигне и до пет А1 на минута, без да се налага замяна на оборудването. Потребителите имат възможност да надстроят системата с добавяне на втора ролка за хартия.
Машината печата документи с широчина от 297 мм до 914 мм, с резолюция от 600 x 600 точки на инч. Заема по-малка площ от конкурентните модели, т.к. скенерът е монтиран върху принтера и не е необходима директна връзка с персонален компютър.
Устройството може да се постави на сантиметри от стената, тъй като хартиите се подават от предната му страна – това спестява значително работно пространство. Моделът е подходящ както за бизнеса, така и за правителствени организации и образователни институции. Цената на Xerox 6204 варира от 11 до 20 хиляди евро.

Коментар