Eurocom P5 Pro SE3 – мобилен сървър мечта

Eurocom P5 Pro SE3 включва всичко необходимо за поддържане на мобилна сървърна инфраструктура

Eurocom P5 Pro SE3 включва всичко необходимо за поддържане на мобилна сървърна инфраструктура

Мобилен сървър с мощен процесор Xeon за употреба в движение предложи доставчикът на конфигурируеми от клиента системи Eurocom. Новият модел Eurocom P5 Pro SE3 тежи само 3,4 кг и разчита на процесор Intel Xeon E3, допълнен от 32 GB памет и 5 TB сторидж с възможност за RAID.

Мобилният „звяр” поддържа множество сървърни операционни системи и е предназначен за професионалисти, които искат лесно да пренесат целия си офис на ново място. Процесорът Xeon E3-1200 v3 работи в тандем с чипсет Intel Z97 Express Chipset и е монтиран в сокет LGA 1150. Паметта е напълно конфигурируема и разширяема чрез четири SODIMM сокета до 32GB.

Eurocom подчертава, че потребителите на тази машина могат да изградят мобилна сървърна инфраструктура за минути. Моделът P5 Pro SE3 се предлага с предварително инсталирана операционна система Windows Server 2012 за управление на сървърните приложения.

Мобилното решение се вписва напълно в сценариите на места с бедствия и аварии. Поместен в корпус от здрава ABS пластмаса, Eurocom P5 Pro SE3 се явява продължение на традицията на канадския производител да предлага стабилни, мощни и разширяеми сървърни конфигурации.

Налични за поръчка са модели с 15,6- и 17,3-инчови екрани и огромен брой възможности за конфигуриране. Осем-клетъчната батерия 82Wh играе ролята на надежден UPS, който може да захранва мобилния сървър цели два часа.

Eurocom P5 Pro SE3 има вградени 3G и 4G модули за интернет връзка. Сигурността на достъпа до данните е обезпечена от Trusted Platform Module 2.0 (TPM), четец на пръстови отпечатъци и Kensington заключване. Цените на машината варират в широки граници, в зависимост от конфигурацията.

Коментари по темата: „Eurocom P5 Pro SE3 – мобилен сървър мечта”

добавете коментар...

  1. dan40

    По-скоро един виртуализатор, като esx и после си инсталирай каквото ти е на сърцето 🙂

  2. до UU

    изкуфял линуксчикия, драйверите момко, драйверите.

  3. UU

    Който си го купи определено ще форматира диска и ще конфигурира Linux или Unix или BSD. 🙂

Коментар