HP лансира първия в света блейд “две в едно”

Първи в света блейд сървър “две в едно” идва от HP. Решението предлага на потребителите с хоризонтално мащабирани среди по-висока производителност, компактност и по-ниско потребление на енергия, съобщиха от корпорацията.
Предприятията, използващи Cloud Computing, Web 2.0 и високопроизводителни изчислителни (HPC) среди, разполагат с информационни центрове със стотици и дори хиляди сървъри, много петабайтови нива на съхранение и имат голяма нужда от производителност. Хоризонтално мащабирани среди изискват по-висока производителност, по-ниско потребление на енергия, по-добри методи за охлаждане и оптимално използване на помещенията.
Новият HP ProLiant BL2x220c G5 съчетава два отделни сървъра на една-единствена блейд система, като позволява на потребителите да удвоят изчислителната си мощ и да намалят изискванията за помещения на информационните центрове.
Системата предлага до 60 процента по-добра производителност на ват от подобните конфигурации на пазара и намалява разходите за охлаждане и захранване, твърдят от НР. Компанията е създала отделен набор от ресурси, експертизи и разработки, наречен „Scalable Computing and Infrastructure” (мащабируемо изчисление и инфраструктура), чиято цел е осигури решения за потребителите, използващи хоризонтално мащабиране.
BL2x220c се присъединява към наскоро обявената система HP StorageWorks 9100 Extreme Data Storage System (ExDS9100), предназначена за пазара на хоризонтално мащабиране. ExDS91000 е високомащабируемо решение за съхранение на данни, което опростява управлението на множество петабайти с данни в предприятия от сферата на онлайн и цифровите медии.
BL2x200c е първият блейд сървър, който предлага над три пъти гъстотата на традиционните 1U рак-сървъри. Иновативният му дизайн адресира експоненциалния растеж на данни при компаниите, използващи Cloud Computing, Web 2.0 и HPC среди.
„Растежът в цифровата информация променя курса на информационния център, принуждавайки организациите да мащабират инфраструктурите си, за да не изостават от потребностите на потребителите. За да отговорят на това предизвикателство, потребителите възприемат холистичен подход към управлението на информационни центрове – преосмисляйки всичко от хардуер, услуги и софтуер за управление до физически аспекти, вкл. изисквания за захранване и охлаждане. Тази фундаментална промяна представлява голяма възможност за технологичните компании като HP да предложат набор от решения, които предлагат цялостно управление на информационния център”, коментира Мишел Бейли, вицепрезидент „Изследвания” към програмата Datacenter Trends в IDC.

Коментар