Компаниите се сблъскват със сложен аутсорсинг

Компаниите все повече ще се сблъскват със сложното управление на аутсорсинг на множество процеси, независимо от сектора, в който развиват дейност. Две тенденции предоставят още по-големи възможности пред българските аутсорсинг компании – устойчивият растеж в търсенето на аутсорсинг услуги и усиленото развитие на офшоринг като важен инструмент за редуциране разходите от дейността на компаниите, коментира Стефан Бумов, изпълнителен директор на Софика Груп.

Управляваната от Бумов компания е единственият български представител на световния форум за аутсорсинг на бизнес процеси, организиран от Gartner в британската столица Лондон от 2-и до 4-и юни.

Сред основните световни тенденции, които се наблюдават в корпорациите, е необходимостта от ефективно управление на мултисорсинг модела им. От способностите да управлява и аутсорсва различни по характер операции – от ИТ до най-сложни бизнес процеси – до голяма степен зависи днес до колко успешна е една международна компания, посочват анализаторите.

Във форума участват над 700 представители на организации от 35 страни, които обсъждат оптималното управление на ресурсите на организацията (мултисорсинг) за постигане на по-голяма ефикасност, гъвкавост и устойчив растеж. В Лондон са водещи административни, финансови и ИТ ръководители от мултинационални корпорации като IBM, HP, Infosys, Logica, Fujitsu и BT. Над 26 компании-доставчици на услуги, сред които и Софика Груп,  представят нови възможности за аутсорсинг на технологии и бизнес процеси.

Коментар