Пускат нови GNSS станции по черноморието

Компанията Naviteq разшири мрежата си от референтни GNSS станции (GPS+ГЛОНАСС) със завършване на проект в Приморско. До края на лятото ще бъдат пуснати и останалите 4 станции по черноморието, съобщиха от фирмата.
Проектът започва с въвеждане в експлоатация на шест станции на територията на Западна България. В момента Naviteq работи по втория етап – покритие на черноморски регион. Целта е GNSS услугите да станат достъпни за специалистите в цяла България.
На базата на изградената мрежа Naviteq предлага решения за GNSS измервания със сантиметрова точност при определяне на местоположение, управление на автопарк, персонална и автонавигация.
Чрез услугите Precise RTK, Post Processing и Virtual Station потребителите съкращават наполовина времето за измервания, твърдят от компанията. Използва се само един GPS приемник, като така се пестят инвестиции в скъпоструващо професионално оборудване, а за GNSS измерванията вече е нужен само един специалист.
Наред със специализираните GNSS услуги, Naviteq предлага и детайлна цифрова карта на България (геопространствени данни). Звеното „Мобилна лаборатория” допълва и поддържа актуалността на данните.

Коментар