Перси асемблира MicroBlade с 28 сървърни модула

Предимство на платформата е изключителното съотношение изчислителна мощ/размер

Предимство на платформата е изключителното съотношение изчислителна мощ/размер

Системният интегратор Перси асемблира сървърна конфигурация, базирана на платформата MicroBlade на Supermicro, която включва 28 независими сървърни модула.

Предимствата на платформата се крият в съотношението изчислителна мощ/размер и значителното намаляване на броя на използваните интерфейсни и захранващи кабели. Така се постига над 50% по-голяма плътност на изчислителната мощ, когато става дума за стандартен 42U рак, съобщиха от компанията.

Сървърните модули позволяват монтиране на процесори Intel Xeon E3-1200 v3/v4 или 4-то поколение Intel Core i3. Всеки от тях е снабден с четири гнезда за DDR3 памет, чийто обем може да достигне 32 GB (за всеки отделен модул). Налични са и по две гнезда за 3,5-дискови устройства с интерфейс SATA3. Всеки от модулите притежава двоен GbE контролер и IPMI 2.0 порт за наблюдение.

Всеки от сървърните модули може да работи независимо от останалите

Всеки от сървърните модули може да работи независимо от останалите

Оптимизирането на броя включени към системата кабели става чрез комбиниране на окабеляването на отделните блейд модули на гърба на MicroBlade шасито. То може да включва два модула за управление, два суича за високоскоростна комуникация и до осем резервирани захранвания с мощност 1600W.

Системите Persy Stinger с платформа MicroBlade могат да бъдат използвани за редица приложения, сред които: облачни услуги, хостинг, доставка на съдържание, приложения за социални мрежи и др. Големият брой изчислителни ядра дава възможност за бързо създаване на една многозадачна конфигурация, която да обслужва едновременни различен тип приложения.

Всеки от сървърните модули може да работи независимо от останалите, което значително подобрява и общата надеждност на системата, подчертаха от компанията.

„Клиентът може да закупи системата с по-малък първоначален брой модули и на съвсем достъпна цена, след което да я развие до пълна конфигурация с нарастването на обема работа, която тя трябва да поеме. Така инвестицията се разпределя във времето и клиентът плаща само толкова, колкото използва”, каза Мартин Филев, търговски директор в Перси.

Допълнително облекчение е намаляването на броя кабелни връзки, което спестява от цената за интеграция и свързване към съществуващата инфраструктура, допълни той.

Коментар