“Зелени” комутатори намаляват шума и пестят

Мрежовата компания D-Link разширява портфолиото си от Green Ethernet продукти с интеграцията на енергоспестяваща „зелена” технология в серията многопортови комутатори Web Smart. Целта е намаляване на консумацията на електроенергия и редуциране на оперативните разходи, без това да се отрази на производителността на ИТ системите, посочиха от компанията.
D-Link интегрира енергоспестяващата технология в 16- и 24-портовите комутатори Web Smart, модели DGS-1216T и DGS-1224T, а до края на годината – и в 48-портовия модел DGS-1248T. Технологията Green Ethernet автоматично отчита дължината и вида на връзката към устройствата и на тази база регулира подаването на електроенергия. Благодарение на това, комутаторите DGS-1216T и DGS-1224T нямат допълнителни вентилатори, което ги прави по-тихи и намалява значително излъчването на топлина.
Портфолиото от Smart комутатори на D-Link обхваща широка гама продукти, предназначени за малкия и среден бизнес. Устройствата могат да бъдат управлявани, конфигурирани и наблюдавани чрез уеб базиран интерфейс и позволяват отделяне на сегменти от мрежата, приоритизиране и мониторинг на трафика.
За разлика от устройствата в по-ниския ценови клас, Smart комутаторите на D-Link поддържат „огледален порт” и спомагат за статистическото администриране на посещенията, без необходимост от сложно програмиране или допълнителен софтуер, подчертават от компанията.

Коментар