Dell предлага тънки клиенти, базирани на Windows 10 IoT Enterprise

  • Сериите Wyse 7000 и 5000 тънки клиенти с Windows 10 IoT Enterprise предоставят сигурно, гъвкаво управление за информационни работници и напреднали потребители в редица сектори на икономиката
  • Софтуерът Wyse vWorkspace 8.6 предоставя подобрена използваемост и производителност за Microsoft Azure
  • Dell Unified Communications Command Suite (UCCS) добавя аналитично отчитане за Office 365 и Cisco Unified Communications Manager

Dell Cloud Client ComputingБракнел, Великобритания – На Световната конференция на партньорите на Майкрософт Dell показа своята последна серия Wyse тънки клиенти, базирани на операционна система Windows 10 IoT Enterprise, както и актуализации на своя vWorkspace софтуер за десктоп виртуализация, с което планирането, внедряването и управлението на десктоп виртуализацията за ИТ мениджърите става по-лесно от всякога. Обявените нови решения предоставят допълнителна гъвкавост на организациите, които искат да внедрят VDI базирана на Microsoft Azure и предоставят на взискателните информационни работници мощни и сигурни крайни решения, които не правят компромис с изпълнението или производителността.

Тънките клиенти Wyse вече се предлагат с Windows 10 IoT Enterprise

Тънките клиенти Wyse са признати устройства, които предоставят нови умения на служителите и отлично потребителско изживяване, като същевременно гарантират сигурни, гъвкави възможности за управление и съвместимост с редица решения за десктоп виртуализация. В строго регулирани сектори като търговията на дребно, здравеопазването, правителствения сектор, финансите и образованието се знае, че десктоп виртуализацията е ключът към предпазване и защита на критични данни, като същевременно се гарантира, че служителите остават продуктивни независимо от местоположението им.

Dell обяви, че Wyse 7490-Z90Q10 и 5490-D90Q10 тънки клиенти ще се предлагат с Windows 10 IoT Enterprise от началото на 29 юли. Тези тънки клиенти са сигурни, силно мащабируеми и предоставят отлично потребителско изживяване. Предимствата и функциите им включват:

  • Висока производителност: Wyse 7490-Z90Q10 и 5490-D90Q10 включват процесори quad-core AMD G-Series за бързо зареждане, гладко функциониране и пълна производителност сред широк спектър от случаи на употреба.
  • Сигурност: Защита срещу съвременни заплахи за сигурността, включително подобрена устойчивост на зловреден софтуер, с функционалности като Trusted Platform Module (TPM), BitLocker Drive Encryption, Secure Boot и Windows Defender.
  • Гъвкаво управление: Подходящ размер управление за различни случаи на използване – локално с файлов сървър „без ръчна намеса“, Wyse Device Manager софтуер (WDM) или Microsoft System Center Configuration Manager (SCCM). Просто, мащабируемо администриране на само няколко или на десетки хиляди тънки клиенти.

VDI производителност с Microsoft Azure чрез Wyse vWorkspace 8.6

Софтуерът за десктоп виртуализация Wyse vWorkspace улеснява доставчиците на услуги да внедряват и управляват десктоп виртуализацията с Майкрософт технологии. vWorkspace 8.6 поддържа Microsoft Hyper-V и Azure платформи, както и виртуални машини (VMs), базирани на Windows 10. vWorkspace 8.6 намалява разходите за хостинг на Windows отдалечени приложения на Microsoft Azure с до 67 процента на ден. Доставчиците на услуги могат да включват/изключват и управляват от разстояние десктоп сесии на Microsoft Azure, понижавайки разходите чрез намаляване на консумативната мощност на неизползвани сесии в публичния облак. vWorkspace може също да се управлява от Azure Marketplace с цел бързо стартиране.

Wyse vWorkspace 8.6 е основна част от уникалното end-to-end решение на Dell Dell Appliance for Wyse – vWorkspace за десктоп визуализация на центрове за данни, обявено по-рано тази година. Това е решение, проектирано от Dell, което да предостави на различни по големина организации рентабилна визуализация на Windows десктопи и приложения, които могат да бъдат управлявани без специализиран персонал или консултанти. В допълнение към платформите Microsoft Hyper-V и Azure, то поддържа също и други частни или публични апликации и технологии за десктоп визуализация с клауд хостинг и хостинг от клиента, което дава възможност за сценарии с хибриден клауд – комбинация на vWorkspace устройства и десктопи, базирани на Azure и приложения като услуга.

Допълнителните нови предимства и функции на vWorkspace 8.6 включват:

  • Глобална локализация: сега vWorkspace 8.6 може да бъде инсталиран в OS/активна директория на език, различен от романските езици, като опростен китайски, японски и корейски, с поддръжка за Double Byte Character Set (DBCS).
  • По-добра свързаност с приложения на Windows: vWorkspace предоставя екосистема от свързващи устройства за Windows, Linux и Chrome, които осигуряват по-естествено преживяване от HTML5 access. Тези свързващи устройства поддържат китайски, японски и корейски език, което улеснява сигурния достъп на потребители в мултинационални организации до апликации и съдържание.
  • Лесен за употреба: Достъпът и използването на vWorkspace 8.6 е по-лесен от всякога. Потребителите могат да получат достъп само с имейл адрес и могат също лесно да влачат и пускат файлове от физически Windows PC във виртуален десктоп. Например, потребителите могат да влачат документи директно в правилната папка на хоствано CRM приложение или застрахователните агенти могат да влачат снимки в централизирана, хоствана база данни.
  • Гъвкавост: Други подобрения включват слоеве на приложенията за VDI, което опростява внедряването и управлението на приложения и намалява броя на Windows изображенията, които трябва да бъдат поддържани.

Dell Software подпомага разширяването на данните във вашите системи за унифицирана комуникация

Наскоро Dell Software пусна най-новата версия на Unified Communications Command Suite (UCCS), което добавя аналитично отчитане за Office 365 за Exchange Online и Cisco Unified Communications Manager към междуплатформеното решение за анализ и диагностика на Dell. UCCS 8.1, единственото решение на пазара, което предлага анализ и диагностика и за Microsoft Exchange, и за Lync, сега увеличава възможността на организациите да получат задълбочен поглед върху дейността на работещите, използването на имейл и тенденциите, както и върху комуникацията сред многобройни платформи за унифицирана комуникация. Тези нови възможности с много функционалности позволяват на предприятията да увеличат производителността на потребителите в своите UC системи, насърчават приемането, защитават чувствителната информация, увеличават ROI и планират бъдещия растеж и миграции.

Цени и наличност:

  • Тънките клиенти Wyse 7490-Z90Q10 и 5490-D90Q10 ще се предлагат от Dell и чрез PartnerDirect партньорите в Съединените Щати и по света от 29 юли 2015 г. Цените започват от 00 щатски долара за сериите 7000 и 599.00 щатски долара за сериите 5000.
  • Wyse vWorkspace 8.6 ще се предлага от Dell и чрез PartnerDirect партньорите в Съединените Щати и по света от 31 юли 2015 г. Цените започват от $97.50 за поименни потребители или за достъп на устройство за „Premier“ лиценз, включително поддържа през първата година.
  • Unified Communications Command Suite 8.1 се предлага от днес.

Светът на Dell 

Присъединете се към нас на 20-22 октомври на Dell World 2015, водещото събитие на Dell, което събира заедно ИТ и бизнес професионалисти за нетуъркинг и споделяне на идеи и което помага за съвместното изграждане на по-добро бъдеще. Научете повече на www.dellworld.com и следете #DellWorld в Twitter.