Microsoft похвали Edge като много бърз браузър

Бързият браузър Edge идва заедно с новата операционна система Windows 10

Бързият браузър Edge идва заедно с новата операционна система Windows 10

Microsoft твърди, че новият й браузър Edge – наследник на Internet Explorer – изпреварва по производителност конкурентите Chrome и Safari, дори в бенчмарковете на Google и Apple.

В един от корпоративните блогове шефът на програмата Windows Insider Гейб Аул съобщава, че разработващият екип продължава активно да оптимизира Edge.

По неговите думи, Edge работи по-бързо от Chrome и Safari. Цитират се резултати от тестове с WebKit Sunspider, според които Edge работи със 112% по-бързо от Chrome, докато Google Octane дава само 11% превъзходство на Edge спрямо Chrome, а при Apple JetStream браузърът Edge изпреварва Chrome с 37%.

Конкретни данни от сравнението между Edge и епълския Safari не се съобщават, но Microsoft твърди, че нейният браузър е по-бърз.

Потребителите ще получат Edge заедно с Windows 10, която излиза в края на юли. Microsoft ще запази и възможността за използване на Internet Explorer.

Коментари по темата: „Microsoft похвали Edge като много бърз браузър”

добавете коментар...

  1. Емко

    Дори IE11 е по-бърз от хром. Може би най-бързият браузър в момента. Но не го ползвам. С Хром съм заради други удобства.

  2. Борис

    Точно така – нека да си го мерят с Хром когато започнат да поддържат толкова добре стандартите колкото и Хром. Много са назад.

  3. !

    Майкрософт да си оправят поддръжката на стандартите, тогава да мерят бързодействие.

  4. Уруд

    Не че нещо ама наистина е по бърз да го И***

Коментар