Орбител стартира нови ADSL услуги за бизнеса и дома

Телекомът Орбител стартира нови бизнес услуги, базирани на широколентов интернет достъп. ODSL и ODSL mix използват технологичната платформа ADSL и, според доставчика, са първата алтернатива в този сегмент на интернет пазара.
Със старта на ODSL и ODSL mix Орбител навлиза в масовия сегмент за широколентови услуги, след като вече предлага такива за корпоративните потребители.
Пазарът на широколентови интернет услуги в България има сериозен потенциал и уникално за Европа развитие. Страната е на последно място по разпространение на броудбанд услуги и в същото време е с най-ниски цени за общността”, коментира Шандор Полани, изпълнителен директор на Орбител.
Компанията разчита на собствена национална опорна мрежа, инвестицията в която възлиза на 12 млн. EUR, добави Полани.
Първоначално Орбител ще насочи новите услуги към сегмента на малките и средни фирми, което ще бъде основа за следващия етап от стратегията на телекома – домашните потребители.
„Регулативната рамка към момента не позволява конкуренция на пазара за домашни услуги. Активната роля на КРС е необходима за решаване на тази ситуация. В полезрението на Орбител, освен регулативните, попадат и други възможности за навлизане в сегмента на домашните броудбанд услуги”, заяви Полани.
Собствената опорна мрежа на компанията покрива 90% от населението на страната.
Услугата ODSL осигурява интернет достъп, докато ODSL mix включва интернет и телефон в едно. Както и досега, потребителите имат възможност да запазят досегашния си номер, като спестяват средно 30% от сметката си за фиксиран телефон.
Новите бизнес услуги осигуряват интернет достъп с капацитет от 6 и 12 Mbps. Цените започват от 45 лева на месец за 6 Mbps ODSL (ъплоуд 1 Mbps)
Пазарните проучвания показват, че бизнес сегментът е най-недоволен от предлаганите интернет решения, посочиха от Орбител. Безпрецедентно ниските за ЕС цени на броудбанд услугите са постижение за нашия пазар и в същото време определят начина, по който потребителите избират. Все повече ще е от значение качеството на услугата и обслужването, при сравнима цена, подчертаха от телекома.

по темата: „Орбител стартира нови ADSL услуги за бизнеса и дома”

добавете коментар...

  1. grigo

    …45 лева на месец за 6 Mbps… – да спомена ли цените на БТК? С тези дебели цени са си пред фалит!

Коментар