Acer подготвя ултра-евтин Cloudbook за Windows 10

Acer Aspire One Cloudbook има 11,6-инчов екран и се очаква на пазара през август

Acer Aspire One Cloudbook има 11,6-инчов екран и се очаква на пазара през август

Acer планира да пусне на пазара серия ултра-евтини ноутбуци Cloudbook за работа с Windows 10. Новите компютри ще конкурират хромбуците, а цените ще започват от 169 долара, съобщи liliputing.com.

Моделът Acer Aspire One Cloudbook има 11,6-инчов екран и се очаква на пазара през август. Предстои да излезе и вариант с голям 14-инчов екран, чиято цена все още не е известна.

В момента най-евтините мобилни компютри с Windows струват около 200 долара, вкл. Acer Aspire E11, Asus EeeBook X205 и HP Stream 11. С цена от 169 долара Aspire One Cloudbook може да стане най-достъпният ноутбук под управление на Windows.

Acer все още не е разкрил техническите характеристики на Cloudbook. Несъмнено подобни устройства ще помогнат на Microsoft да конкурира Google в сегмента на евтините ноутбуци, където хромбуците набират популярност.

Цените на хромбуците (мобилни компютри с операционна система Google Chrome OS), започват от 149 долара. Тези компютри имат опростен интерфейс, бърз старт и висока сигурност, но не могат да работят с приложения за Windows, което е проблем за някои потребители.

Коментари по темата: „Acer подготвя ултра-евтин Cloudbook за Windows 10”

добавете коментар...

  1. XxX

    Поредната играчка – само за 169 долара

Коментар