Много потребители не знаят какво е Blu-ray

Над половината от притежателите на телевизори с висока резолюция (HD) все още не знаят какво е това Blu-ray, установи проучване на компанията NPD Group. Изследването е проведено на територията на САЩ.
Резултатите сочат, че 45% от имащите HD телевизори са запознати с Blu-ray, но само 9% планират да закупят плейър с този формат през следващите 6 месеца. В групата на потребителите, които не ползват HD телевизор, планове за Blu-ray кроят 6%.
За една година броят на хората, запознати с формата за видео с висока резолюция, налаган от Sony, се е увеличил с 10%, въпреки шумно огласената война между Blu-ray и HD DVD, в която първият спечели.
За повечето потребители възможностите на сегашните DVD-та са напълно достатъчни, а Blu-ray все още им се струва твърде скъпо удоволствие, заключава проучването на NPD.

по темата: „Много потребители не знаят какво е Blu-ray”

добавете коментар...

  1. TechNews.bg

    Преписвате от някъде, оп парите от рекламите и готово. На кой му дреме нещо от тази статия. А направете си труда да отнесете нещо към българите, вижте три фирми какво предлагат, влезте в каталога на александра или който и да е там, питайте трима души на улицата. Все по-скучно става тук.

Коментар