Dell обяви ултра-здрав Latitude 12 Rugged Tablet

Latitude 12 Rugged Tablet - top

Dell позиционира Latitude 12 Rugged Tablet като идеално решение за военни, спасители и любители на екстремни преживявания

Dell създаде първия си таблет за работа в екстремни условия. Моделът Latitude 12 Rugged Tablet не се бои от пясък, кал и прах, остава здрав при падане от височина 1,2 м и работоспособен при температури от – 29° до 63°.

Устройството може да работи дори във взривоопасна газова среда. Dell го позиционира като решение за военни, спасители и любители на екстремни преживявания.

Таблетът има екран с диагонал 11,6 инча и резолюция 1366х768 пиксела, който показва ясна картина дори когато е изложен на слънце.

Срещу сумата от $3649 купувачите получават ултра-здраво устройство с процесор Intel Core i3-4010U на тактова честота 1,7GHz, оперативна памет 4GB, твърдотелен диск с капацитет 128GB и операционна система Windows 8.1 Pro.

Опциите предвиждат увеличение на оперативната памет до 8 или 16GB, а вградената флаш памет до 512GB. По информация от Dell, таблетът издържа до 12 часа работа с едно зареждане на батерията.

Предвидени са също аксесоари от рода на калъф, който се превръща в пълноразмерна клавиатура, и док-станция за автомобил. Dell Latitude 12 Rugged Tablet излиза на пазара в края на юли, съобщи Businesswire.com.

Коментар