HDR увеличава инвестициите в BIM решенията на Autodesk

Autodesk, Inc. (NASDAQ: ADSK) и Avatech Solutions, Inc. (OTCBB: AVSO.OB) обявиха, че HDR, Inc. добавя Revit platform като един от своите инструменти за моделиране на строителната информация (BIM), за да увеличи производителността и да насърчи по-добрата съвместна работа между отделните специалности във фирмата. HDR подписа тригодишен договор на стойност няколко милиона долара, който включва закупуването на софтуерни пакети за около 1 800 работни места плюс консултантски услуги, предоставени както от Autodesk, така и от Avatech Solutions. В допълнение към платформата Revit, договорът включва закупуването и на софтуерни пакети с приложенията AutoCAD Architecture и AutoCAD MEP.
HDR използва строително-информационни модели вече над три години,” каза Брандт Карстенс, вицепрезидент и директор на направление „Архитектура” в HDR. „В архитектурното проектиране добавяме платформата Revit, за да възприемем напълно 3D моделирането и подхода към базите данни на BIM.
В строителното проектиране използваме и AutoCAD Architecture и AutoCAD MEP в нашите бизнес класове за управление на водата, околната среда и ресурсите. Управителният екип на HDR счита, че този нов договор и на BIM решенията на Autodesk са ключови за постигането на нашата цел – до 2010 да се превърнем във фирма, чиято дейност се основава изцяло на BIM.”
HDR е притежавана от служителите си фирма за архитектурно-строително проектиране и консултантски услуги, в чиито над 150 офиса по цял свят работят повече от 6 800 професионалиста. Фирмата е известна с експертните познания на служителите в широк набор различни проектни области, които се простират от здравеопазването и нанотехнологичната архитектура до транспортното инженерство, водоснабдяване/канализация и екологично инженерство. Освен проекти за частни бизнес клиенти, HDR изпълнява и проекти за някои от основните федерални агенции като Армейския инженерен корпус на САЩ и национална служба "Паркове". Платформите на Autodesk ще помогнат на HDR да продължи да улеснява съвместната работа на цялата фирма в процеса на проектиране и ще подобри цялостните услуги, като идентифицира свързаните със строителството проблеми в по-ранните етапи на проектиране, което помага да се намалят закъсненията и разходите за материали.
BIM е интегриран работен поток, изграден въз основа на координирана, надеждна информация за даден проект – от проектирането през строителството до експлоатацията му. Като започнат да работят с BIM технологията, архитектите, инженерите, изпълнителите и собствениците могат с лекота да създават координирана дигитална информация и проектна документация. Те могат да използват тази информация за точното визуализиране, симулиране и анализ на представянето на обекта, на неговия външен вид и разходите по него, както и да могат гарантирано да завършат проекта по-бързо, по-икономично и с намалено влияние върху околната среда.
Вече десет години Avatech Solutions, доставчик на водещите решения на Autodesk, помага на HDR  да постига своите бизнес цели с помощта на иновативни технологични решения. Avatech запозна HDR с концепцията BIM, и сега си партнира с Autodesk, за да ускори прехода на фирмата към платформите на HDR.  Двете компании ще работят съвместно по планирането на реализацията на проекта, разпределението на ресурсите и контролиране на напредъка за постигане на заложените от HDR цели.
Avatech е дългогодишен технически съветник на водещи компании като HDR, защото нашия екип винаги мисли за това как да използва най-добрите технологии в дадена област, за да подобри значително бизнес процесите,” казва Джордж Дейвис, президент и изпълнителен директор на Avatech Solutions. „Нашето дълбоко познаване на отрасъла, допълнено от ненадминатите ни експертни познания в областта на технологията ще продължат да ни дават възможност да даваме начален тласък на бизнес организации, които искат да вдигнат нивото в своя отрасъл. Очакваме с ентусиазъм да работим заедно с HDR поне още десет години."
„HDR споделя виждането на Autodesk, че BIM е идеалният продукт за интегрирана доставка на проекти", каза Джей Бхат, старши вицепрезидент на направление „Решения за архитектурно проектиране, инженеринг и строителство (AEC) в Autodesk. „За нас е особено приятно да видим как водещи фирми като HDR използват нашата платформа Revit заедно с други BIM решения на Autodesk като AutoCAD Civil 3D, за да създадат интердисциплинарна практика въз основа на BIM, която обхваща както проектирането в отделните части: конструкции, архитектура, електро, ОВК и ВИК, така и строителството”.

Коментар