Oracle привлича нови партньори в Източна Европа

Мениджъри от Oracle представиха в София първия миграционен център за партньори на софтуерната корпорация (ISV Migratian Center), базиран в Истанбул. Центърът ще помага на разработчиците на софтуер да мигрират свои продукти на Oracle платформа.
„Истанбул бе избран като база за миграционния център, заради лесния достъп на партньорите от Централна и Източна Европа. Освен това градът разполага с добра инфраструктура и е средище на експертен опит в работата с продукти на Oracle”, заяви Руксандра Радулеску, мениджър на миграционния център.
Екип от експерти подпомага безплатно миграция на приложения от една в друга технологични платформи, преминаването към по-нови версии на продуктите на Oracle и интеграцията на нови продукти и решения. Центърът разполага с оборудване, което позволява инсталиране и тестване на новите приложения, преди да са представени на клиентите.
Миграционният център в Истанбул работи с независими доставчици на софтуер (ISV) повече от година и половина. За финансовата 2008-а, която приключи на 31 май, центърът е осъществил над 300 миграции, като около 65% от тях са свързани с базите данни, а 35% с мидълуера.
Интересът от страна на партньорите е довел до изграждане на някои нови миграционни центрове, като тези в Краков и Москва. Партньорите на Oracle могат да се възползват от ресурсите на всеки от миграционните центрове в зависимост от разположението на своите офиси или представителства в региона, уточни Руксандра Радулеску.
„Миграционният център на Oracle в Истанбул работи в сътрудничество с Fujitsu Siemens Computers и NetApp и предлага на партньорите среда за тестване и мигриране на приложенията им върху Oracle Database 10g и Oracle Fusion Middleware”, заяви Хюсеин Йозел, технически консултант в центъра.

Коментар