BlackBerry ще става като Apple – по 1-2 смартфона на година

Канадската компания BlackBerry обмисля различни варианти за своето бъдеще, в опит да излезе от няколкогодишната криза.

Наскоро се появиха слухове, че производителят планира да пусна устройства под управление на Android, което е революционен ход за компанията, предвид че всичките й смартфони досега работят със собствена ОС.

Същевременно, BlackBerrry разглежда и друга стратегия. В интервю за FOX Business шефът на компанията Джон Чен разкрива план за намаляване на асортимента на устройствата в портфолиото на BlackBerry.

Средно, BlackBerry пуска 3-4 нови смартфона годишно. В момента на сайта на компанията са достъпни шест модела, но в бъдеще броят на новите смартфони може да се редуцира до 1 или 2 на година, става ясно от изявлението на изпълнителния директор.

Това едва ли ще доведе до увеличаване на търсенето на смартфони с канадската марка, но ще позволи на BlackBerry да намали значително разходите.

Проекто-стратегията на BlackBerry наподобява тази на Apple. ИТ гигантът от Купертино, който е един от “виновниците” за упадъка на компании като BlackBerry, обикновено пуска 1-2 смартфона годишно, но въпреки това е водещ играч на пазара.

Коментар