E Ink екраните стават пътни указатели

За първи път E Ink дисплеи се използват в ролята на пътни знаци

За първи път E Ink дисплеи се използват в ролята на пътни знаци

Сидни стана първият град в света с пътни указатели на базата на дисплеи с електронно мастило E Ink. Досега технологията се използвате в електронни книги, умни часовници, смартфони и дружи джаджи.

E Ink дисплеят може да формира изображение, което се чете лесно без подсветка, като изразходва енергия само в момента на актуализиране на картината. За първи подобна технология намира приложение в пътната инфраструктура, съобщи engadget.com.

Новите пътни знаци са разработени от компанията Visionect. Информационното табло променя съдържанието си в зависимост от текущата пътна обстановка или провежданите мероприятия. Така например, по време на спортни мероприятия указателите могат да показват данни за затворените улици или разрешените за паркиране места.

Пътните знаци с дисплеи E Ink се четат добре на ярко слънце, а информацията може да се обновява през клетъчната мрежа. За захранване се използват слънчеви панели. Ако експериментът в Сидни се окаже успешен, подобни табла ще бъдат монтирани и в други австралийски градове.

Коментари по темата: „E Ink екраните стават пътни указатели”

добавете коментар...

  1. Пак програмист

    Не. Как ще се докаже в определен момент какво е било изписвано на таблото.

Коментар