Смартфони и телевизори са най-търсени на изплащане

Покупките на „умни“ мобилни телефони на изплащане са се увеличили с 60% през първото полугодие на 2015 г., по данни на БНП Париба Лични Финанси

Покупките на „умни“ мобилни телефони на изплащане са се увеличили с 60% през първото полугодие на 2015 г., по данни на БНП Париба Лични Финанси

Смартфоните се превръщат в най-търсената технологична стока, купувана на изплащане в България, наред с телевизорите.

През първата половина на 2015 г. покупките на „умни“ мобилни телефони са се увеличили с 60% в сравнение със същия период на 2014 г., по данни на БНП Париба Лични Финанси.

Така смартфоните се изкачват в класацията на втора позиция след телевизорите, като изместват лаптопите, които падат на 3-то място. Наблюдава се и по-слабо търсене на мобилни устройства от рода на таблетите. През първото полугодие на 2015 г. молбите за закупуване на преносими компютри са намалели с 23%, a на таблети с близо 35%.

8 от 10-те стоки в „Топ 10 на изплащане” са по-евтини в сравнение с победителите от първата половина на 2014 година. Например, цената на най-търсените смартфони е намаляла с 10%, телевизорите са с около 30% по-евтини, а цената на лаптопите е близо с 20% по-ниска. Най-голям е спадът при таблетите – 40%.

Тази тенденция може се обясни с това, че все повече българи пазаруват стоки, които са в промоция. Това се потвърждава и от наскоро публикувано изследване, според което близо 20% от оборота на търговците на дребно се осъществява от стоки на промоция.

Коментари по темата: „Смартфони и телевизори са най-търсени на изплащане”

добавете коментар...

  1. нормално

    на гол тумбак чифте пищтоуи.
    Простия българин незнае за какво да го ползва смарта, пък дава 500-600лв за телефон.
    Телефона ми точно за 160лв, разбира се купен не от нашите обирджии, изпълнява повече работа отколкото можете да измислите за компютрите си.

Коментар